Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi adayı Witkoff, Netanyahu ile görüşecek

İsrail’in Gazze’ye Yaptığı Saldırılarda 10 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya’da yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı bir okul ile Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’nde bir evi bombalaması sonucunda 10 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze’de İsrail ve Hamas arasında ateşkes ve rehine takası anlaşmasına varma çabaları sürerken, ABD’nin seçilmiş başkanı Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi olarak atayacağını açıkladığı Steve Witkoff’un bu bağlamda bugün Katar’dan İsrail’e gittiği belirtildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları Cibaliya El Beled’de yerinden edilmiş kişilerin barındığı Zeyneb El Vezir Halave Okulu’nu bombaladı. Saldırı sonucunda ikisi çocuk, ikisi kadın toplam 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail savaş uçaklarının ayrıca Şucaiyye Mahallesi’ndeki El Biltaci Caddesi’nde Hayye ailesine ait bir evi bombalaması sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Refah’ın kuzeyindeki Hirbet El Ades bölgesinde ise İsrail’e ait bir insansız hava aracının (İHA) saldırısı sonucu yaralanan iki kişinin tahliye edildiği haberde yer aldı.

Reuters’a konuşan İsrailli bir yetkili ise ABD’nin seçilmiş başkanı Trump’ın, resmen göreve başladıktan sonra Orta Doğu Özel Temsilcisi olarak atayacağını açıkladığı Steve Witkoff’un bugün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşeceğini belirtti. Axios haber sitesinden Barak Ravid’in aktardıklarına göre, Witkoff’un 20 Ocak’tan önce Gazze’de ateşkes ve rehine takası anlaşmasına varılmasını sağlama çabaları kapsamında Katar’dan yola çıkarak bugün İsrail’e gittiği bildirildi. Üst düzey bir İsrailli yetkili, Trump’ın anlaşmanın birkaç gün içinde yapıldığını görmek istediğini ilettiği Katar Başbakanı ile yapılan görüşmeden bahsetti. Aynı mesajın bugün Netanyahu’ya da iletilmesi bekleniyor.

Reuters’ın aktardığına göre, ikinci bir İsrailli yetkili de Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuğunda yürütülen dolaylı müzakerelerde İsrail ve Hamas arasında ateşkes ve rehine takası anlaşmasının ilerleme kaydettiğini söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Milyonların gözü Vatikan’a çevrildi! Papa seçimi başlıyor

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in 21 Nisan günü hayatını kaybetmesi ve 26 Nisan’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanmasının ardından milyonlar, yeni papanın kim olacağını merak ediyor. Tüm dünyadan …

FETÖ operasyonunda kritik ayrıntılar: ByLock yerine ‘Jitsi’ ve ‘Signal’

Gaziantep merkezli 47 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 222’ ye yükseldi. Şüphelilerin ‘Jitsi’ ve ‘Signal’ isimli uygulamalar üzerinden haberleştiği, örgüte kazandırdıkları öğrencileri ise toplantı yapmak amacıyla yurt dışına gezi bahanesi ile götürdükleri belirlendi.

Adana’da IŞİD operasyonu: 6 gözaltı

SURİYE’de terör örgütü IŞİD adına faaliyet yürütüp, yasa dışı yollarla ülkeye girdiği tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Yazar Süha Oğuzertem yangında can verdi

İstanbul’da 10 katlı bir binanın 1’inci katında çıkan yangında yazar Süha Oğuzertem hayatını kaybetti.

Kanada Başbakanı Carney’den Trump’ın “51. eyalet” söylemine tepki: Kanada satılık değildir

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kanada ABD’nin 51. eyaleti olmalı” söyleminin gerçeklerle örtüşmediğini söyleyen Kanada Başbakanı Mark Carney, “Başkan Trump bir süredir bu konudaki arzusunu dile getirmektedir, ben de her zaman arzu ile gerçeği birbirinden ayırmaya özen gösterdim. Kanada satılık değildir ve asla da olmayacaktır.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır

“Netanyahu hükümetinin Gazze’deki işgalini genişletme yönündeki son kararı da aynı yayılmacı ve tahripkar anlayışın tezahürüdür”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir