Gündem ‘önseçim’… Özgür Özel ile Mansur Yavaş’tan baş başa görüşme: Üçlü toplantı ne zaman olacak?

CHP’de cumhurbaşkanı adayı ve ön seçim tartışmaları gündemdeyken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmalarında erken seçim çağrısında bulunup bu haftaki grup toplantısında da “Erken seçimin adayı erken belirlenir. Erkenden yola çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Gözler cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’a çevrilirken 31 Ocak’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in tehdit edilmesi’ ve ‘Bilirkişinin ifşa edilmesi’ soruşturmaları kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi’nde kendisine destek vermeye gelen ABB Başkanı Mansur Yavaş’a sarılarak elini havaya kaldırdı.

CHP lideri Özel, bu haftaki grup toplantısında “Ya hep beraber ya hiçbirimiz” diyerek kürsüden Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’nun Çağlayan Adliyesi önünde birlikte çekilmiş fotoğrafını göstererek, parti tabanına “birliktelik” mesajı verdi.

1.5 SAATLİK ÖZEL-YAVAŞ GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Özel, cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi geçen ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Ekrem İmamoğlu’yla sürece yönelik görüşmelerini sürdürüyor. Özel, hafta başında ABB Başkanı Yavaş ile baş başa görüştü. Görüşmenin yaklaşık 1.5 saat sürdüğü belirtildi. Görüşmede Yavaş’ın ön seçim sürecine başlanmasının erken olduğuna yönelik değerlendirmelerini, gerekçeleri ile birlikte Özel’e ilettiği öğrenildi.

“ADAY BELİRLEMEK İÇİN ÇOK ERKEN”

Yavaş, konuya ilişkin basın mensuplarının soruları üzerine, aday belirleme konusunda “Her şeyden önce aday belirlemenin çok erken olduğu düşünücesindeyim. Seçim tarihimiz belli değil. O zamana kadar Türkiye’de şartlar değişir. Ben öncelik olarak şu ekonomik sıkıntı varken adayların birbirinin enerjisini yormaması, toplumun bununla uğraşmaması kanaatindeyim” ifadelerini kullanmıştı.

ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENİYOR

Parti kulislerinde Parti Meclisi toplantısının hemen öncesinde Özel, Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da üçlü bir görüşme gerçekleştirerek, süreci etraflıca ele almasının beklendiği değerlendirmeleri yapılıyor. 10 Şubat günü yapılacak Parti Meclisi toplantısının hemen öncesinde 9 Şubat günü gerçekleşebileceği belirtilen görüşmede, erken seçim, aday belirleme ve ön seçim takviminin de ele alınacağı öğrenildi.

Related Posts

Samsun’da kaçak makaron operasyonu

Samsun’un İlkadım ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, 2 milyon 260 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi. Olayla bağlantılı 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Starbucks bu kez barista değil pilot arıyor: Vereceği maaş dudak uçuklattı

Dünyaca ünlü ABD’li dev kahve zinciri Starbucks, kurumsal jet filosu için yeni bir kaptan pilot arayışına girdi. Özel uçuşlarda görev alacak pilota yıllık 360 bin dolara (yaklaşık 14 milyon TL) kadar maaş teklif ediliyor…

Şarkıları erişime engellenen Grup Yorum’dan ilk açıklama: ‘AKP faşizmi saldırmaya devam ediyor’

Sosyal medya ve YouTube, Spotify gibi müzik platformlarında yer alan şarkıları erişime engellenen Grup Yorum, yaptığı açıklamada “AKP faşizmi emperyalizmin talimatları doğrultusunda saldırmaya devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar; bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu’ndan iktidar seçim çağrısı: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne, millet karar versin!

İmamoğlu’ndan iktidar seçim çağrısı: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne, millet karar versin!

Haftasonu planları suya düştü: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporunu açıkladı. Bugün için 14 ile sarı kodlu uyarı verildi. Öğle saatlerinde yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli yağış gelecek. İstanbul ve tüm ülke genelinde hafta sonu yağışlı geçecek.