Yaralı Kaya Kartalı Tedavi Ediliyor

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine ateşli silah saçmasıyla yaralı şekilde getirilen kaya kartalı, tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.

Selçuk Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Şubat’ta Meram ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan ve hastaneye getirilen kaya kartalı için klinik ve radyolojik muayene yapıldı.

Başında ateşli silah saçması, kemiğinde de kırık tespit edilen kartalın, tedavisinin ardından 10 gün içinde doğal yaşam alanına bırakılması planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başhekim Prof. Dr. Fahrettin Alkan, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile yaban hayatına yönelik imzalanan protokol kapsamında gerek vatandaşlar, gerekse ilgili kurumlar tarafından getirilen hayvanların tedavilerinin üstlenildiğini kaydetti.

Kaya kartalında tespit edilen saçmanın yaşamı tehdit edecek bir bölgede olmadığını, yaşamsal fonksiyonları etkilemediği için herhangi bir cerrahi müdahalenin uygun görülmediğini belirten Alkan, uçma deneylerini yaptıktan sonra, doğal hayatta kendi başına yaşayabilecek duruma gelince kuşun yaşam alanına bırakılacağını bildirdi.

Related Posts

İtalya’da sürücülere ‘alkol kilidi’ uygulaması

İtalya basınında yer alan haberlere göre alkollü sürücüler araçlarını çalıştırmadan önce nefes kontrolü yapacak. Yapılan alkol testinden geçemeyen sürücülerin ise araç motoru çalışmayacak.

CHP’li Öztunç’tan ‘Gazze’de soykırım yok’ diyen Alman vekile sert tepki: ‘Bu çağın Hitler’i Netanyahu’dur’

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Genel Kurulu’nda Alman bir üyenin “Gazze’de soykırım yoktur” sözleri üzerine, “Bu çağın Hitler’i Netanyahu’dur. Cesur olun vicdanlı olun ve bunu kabul edin” dedi.

İki ülke nükleer santralini acil olarak kapattı!

Fransa ve İsviçre ülkedeki aşırı sıcaklıklar nedeniyle bazı nükleer santrallerinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Nissan, 443 bin aracını apar topar geri çağırdı! Araç sahipleri tek tek aranacak

Nissan ABD’de motor arızası sebebiyle 443 binden fazla aracını geri çağırdı. Otomotiv devi arıza nedeniyle araç sahiplerini arayıp bilgilendirecek

Erdoğan’dan Özgür Özel’e Almanya eleştirisi: ‘AK Parti’yi şikâyet etmeye gitti’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’in Almanya ziyaretini eleştirdi ve “AK Parti’yi şikâyet etmeye gitti” ifadelerini kullandı.

Tiyatronun günü 5 Temmuz

Terör örgütü PKK’nın şova dönüşecek silah bırakma töreni için Süleymaniye Ranya’daki kırsal bölge ile Kandil’deki Binar bölgesinde hazırlıklar sürüyor.