Vladimir Putin’ten Trump’ın Ukraynalı Askerler İçin Çağrısına Yanıt: “Silah Bırakıp Teslim Olun”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da gerçekleşen Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında konuşma yaptı.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna askerlerinin hayatlarının bağışlanması yönündeki bugünkü çağrısını değerlendiren Putin, “Ukraynalı savaşçıların işgal altındaki bölgelerdeki sivil halka karşı birçok suç işlediğine dikkat çekiyoruz” şeklinde konuştu.
Rusya’nın söz konusu suçları terör olarak nitelendirdiğini belirten Putin, şunları söyledi:
“Aynı zamanda, Trump’ın bu askerlerle ilgili insani çağrısını olumlu karşılıyoruz. Eğer silahlarını bırakıp teslim olurlarsa, hayatları güvence altına alınacaktır. Onlara uluslararası hukuk ve Rus yasaları gereği onurlu bir muamele yapılacaktır.”
Putin ayrıca Ukrayna yönetimine de seslenerek, “ABD Başkanı’nın çağrısının etkili bir şekilde uygulanabilmesi için Ukrayna yönetiminin, askeri birimlerine silahlarını bırakma ve savaş esiri olarak teslim olma emri vermesi gerekmektedir” dedi.
More Stories
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç AB’ye üyelik açıklaması: Yeni bir döneme girilmeli
Amedsporlu futbolcu kaza geçirdi: Motosiklet sürücüsü ağır yaralı
İETT otobüsü ile minibüs çarpıştı! 1 ölü, 1 yaralı