Kola veya enerji içeceği değil: Aslında en sağlıksız içecek buymuş

Meyve Suları: Göründüğü Kadar Masum Değil!

Kola veya enerji içecekleri pek çok kişi için en zararlı içecekler arasında yer alıyor. Ancak yeni araştırmalar, meyve sularının aslında daha da zararlı olabileceğini gösteriyor.

Meyve Suları Sanıldığı Kadar Masum Değil

%100 meyve suyu gibi ifadelerle satılan bu içecekler, başta sağlıklı bir tercih gibi görünse de aslında öyle değil. İçerdikleri yüksek miktardaki fruktoz ve uzun raf ömrü için eklenen katkı maddeleri, meyve sularını sağlıksız bir şeker kaynağı haline getiriyor.

Kola ve Enerji İçeceğinden Farkı Ne?

Kola yüksek miktarda şeker, kafein ve asit içerirken, enerji içecekleri yoğun kafein ve uyarıcı maddeler barındırır. Bu içecekler fazla tüketildiğinde vücuda zarar verebilir ancak genellikle zaten zararlı oldukları için sınırlı tüketilirler.

Hazır meyve suları ise sağlıklı olarak algılanır ve özellikle çocuklar tarafından tercih edilir. Ancak bir bardak portakal suyunda ortalama 5-6 küp şeker bulunur ve lif içermez, bu da kan şekerini hızla yükseltir ve uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Beslenme uzmanları, bir kutu meyve suyu içmenin aslında 3-4 portakalın şekerini aldığını ve posa ile vitaminin büyük kısmını kaybettiğini belirtiyor. Bu, sıvı şeker yüklemesi yapmaktan öteye gitmiyor.

Meyvenin Kendisini Tüketin

Meyve suyu içmek yerine meyvenin kendisini tüketmek daha sağlıklı olabilir. Eğer içecek formunda tüketmek istenirse evde sıkılmış ve şeker eklenmemiş meyve suları tercih edilebilir. Alternatif olarak şekersiz bitki çayları, maden suyu ve ev yapımı kefir de sağlıklı seçenekler arasında yer alıyor.

Related Posts

Yaz aylarındaki riskleri göz ardı etmeyin! Kalıcı görme kaybına neden olabilir

Yaz ayları havanın sıcak olması ve günlerin uzaması nedeniyle çoğumuzu mutlu ederken, bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Tanyıldız, yaz aylarında en yaygın görülen 6 göz hastalığını anlattı.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Dikkat Dağınıklığı Testi

Dikkat dağınıklığı testi, DEHB hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken önemli bilgiler sunuyor ve yeni bir dönemi başlatıyor.

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.