Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

Güneş Kremleri ve Kozmetik Ürün Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş kremleri ve diğer kozmetik ürünlere olan ilgi artarken, sahte ürünlerin önlenmesi için ambalaj ve etiketlerin incelenmesi gerekiyor.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte güneş kremi ve diğer kozmetik ürünlerin satışları artıyor. Ancak artan taleple birlikte sahte ve taklit ürünlerin piyasada dolaşma olasılığı da yükseliyor.

Ürün alırken sahtecilik, ürün içeriği ve son kullanma tarihi gibi önemli unsurlara dikkat etmek gerekiyor.

“Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, özellikle güneş kremi gibi popüler ürünlerde taklitlerin arttığına dikkat çekerek, tüketicilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Pura, satın alınan kozmetik ürünlerin Ürün Takip Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Tarım ve Orman ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin güvenilir olduğunu söylüyor.

“Etiketlerin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmelidir”

Güneş kremlerinin sahte ve taklitlerini ayırt etmenin önemli bir yolu da iç ambalaj etiketlerine dikkat etmektir. Orijinal ürünlerde firmaya özel fontlar kullanıldığını ve bu detaylara bakılarak sahte ürünlerden ayrılabilir.

Ayrıca, ürünün son kullanma tarihi geçmiş olup olmadığına, ambalajındaki sertifikalara ve üretici bilgilerine dikkat etmek gerekiyor.

Sahte güneş kremlerinin kötü kokusuna dikkat edilmesi, renkli ürünlerin orijinal olup olmadığının kontrol edilmesi ve güneş kremi çeşitlerine göre cilt tipine uygun ürün seçilmesi de önemli dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

“Krem güneşe çıkmadan en az 15 dakika kadar önce cilde sürülmelidir”

Güneş koruyucuların etkili olabilmesi için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce cilde sürülmesi gerekiyor. Etkisini koruması için iki saatte bir tekrar sürülmesi tavsiye ediliyor.

Tatilde suya girildikten veya terlendikten sonra güneş kreminin tekrar uygulanması önem taşıyor. Su ve terleme, güneş koruyucunun etkisini azaltabilir.

Güneş kremi seçerken cilt tipine uygun ürünleri tercih etmek, ürün ambalajlarına ve etiketlerine dikkat etmek, sahte ve taklit ürünlerden kaçınmak için önemlidir. Bu sayede hem cildimizi hem de sağlığımızı koruyabiliriz.

(AA)

Related Posts

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Dikkat Dağınıklığı Testi

Dikkat dağınıklığı testi, DEHB hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken önemli bilgiler sunuyor ve yeni bir dönemi başlatıyor.

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.

Gençlerde Obezite Tırmanıyor!

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi.