CHP’li Başarır: İnfaz indirimi Meclis’te tartışılmalı, Saray’dan gelmemeli

CHP Grup Başkanvekili: “İnfaz Sistemi Değişiklikleri Meclis’te Tartışılmalı”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin Genel Başkanı Özgür Özel’e fiziksel saldırıda bulunan failin işlediği suçlara işaret ederek, son dönemde gündeme gelen infaz sisteminde öngörülen değişikliklere ilişkin “Bunu Meclis oturup tartışmalı, Saray’dan bir infaz yasası gelmemeli. Toplumu rencide edecek, vicdanları rahatsız edecek bir düzenleme olmamalı” dedi.

Ali Mahir Başarır, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Özgür Özel’e yönelik İstanbul’da Sırrı Süreyya Önder’in cenaze töreninin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan fiziksel saldırının failinin işlediği suçlara işaret etti.

Başarır, “2 çocuğunu öldürmüş, birini ağır yaralamış, diğeri kaçarak kurtulmuş. Dört çocuğunu öldürüyordu bu adam. Şimdi ne olacak? Bu infaz indiriminin neyini konuşacağız? 10’ar yıl indirim oldu herkesten, herkesi saldık, sonra vahim olaylar, cinayetler oldu… Topluma nasıl cevabını vereceğiz? Şimdi bu şartlarda infaz indirimi ne olacak?” diye konuştu.

“Ceza Siyaseti Bu Kadar Değişir Mi?

Bazı nitelikli suç tiplerinin bu kapsama girmemesi gerektiğini vurgulayan Başarır, şunları kaydetti: “Afla infaz düzenlemesi önümüzdeki büyük sorunlardan bir tanesi. Bir tarafta mağdurlar, bir tarafta suçlular. Türkiye’de 2005’ten bugüne kadar en çok iki kanun değişmiş, biri İhale Kanunu, diğeri Ceza Kanunu. Ceza Kanunu’nu oturtamamışız. Bir ülkenin ceza siyaseti bu kadar değişir mi? Anayasa’ya affın teklif edilemeyeceği suç tiplerini koymalıyız. Nedir bunlar? Çocuğu nitelikli taciz, nitelikli cinayet, nitelikli uyuşturucu, terör yöneticileri… Bunlara affın teklif edilemeyeceğini Anayasa’ya koyarsak, diğer suçları tartışabiliriz. Bu konuda toplumu rahatsız edici bir adım atılmamalı, toplum buna evet demeli. Bunu Meclis oturup tartışmalı, Saray’dan bir infaz yasası gelmemeli. Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu toplanır. Toplumu rencide edecek, vicdanları rahatsız edecek bir düzenleme olmamalı.”

Related Posts

AB, 2027 yılı sonuna kadar Rusya’dan gaz ithalatını durdurmayı hedefliyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya’dan doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz alımını 2027 yılı sonuna kadar kademeli olarak sona erdirmeye yönelik bir yol haritası hazırladı.

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Deniz Gezmiş’ göndermeli paylaşım! ‘Zulme meydan okudu Beyazıt’

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri’den yaptığı paylaşımda Deniz Gezmişleri unutmadı. Beyazıt Meydanı’nda yarın yapılacak mitinge çağrı yapan İmamoğlu, “Ama her zaman zulme meydan okudu Beyazıt. Şimdi de meydan okuyacak.” dedi

104 yaşındaki hasta, kapalı kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Bursa’da nefes darlığı, kuru öksürük ve baş dönmesi şikayetleri ile hastaneye başvuran Embiye Kadıoğlu (104), kapalı kalp kapakçığı ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

‘Yiyip kaçtılar’ dedikleri aileye 4 milyon lira ödediler

İngiltere’nin Derbyshire bölgesindeki bir pub, yemek ücretini ödediği halde ‘yiyip kaçtı’ diye suçladığı aileye 75 bin sterlin (yaklaşık 4 milyon TL) tazminat ödemeye mahkum edildi.

47 ilde FETÖ operasyonu: 208 kişi yakalandı.

47 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonda 208 kişi yakalandı.

Oldukça basit belirti gençleri felç bırakıyor: Önemsemiyorlar

Gençleri vuran bu hastalık direkt felç bırakıyor. Belirtisi ise oldukça basit.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir