Dolar günler sonra sert yükselişe geçti

Dün dalgalı seyreden dolar/TL, önceki kapanış seviyesinin hemen altında 38,6340’dan günü tamamladı. Şu anda ise dolar/TL, günün başlangıcında yüzde 0,3 artışla 38,7280 seviyesinde işlem görüyor.

Benzer şekilde Euro/TL’de de yukarı yönlü hareketlilik gözlemleniyor. Euro/TL dünü 43,40 lira ile 43,90 bölgesinde geçirdikten sonra günü 43,43 seviyesinde tamamladı. Sabah saatlerinde ise 43,59 seviyesinde işlem görüyor.

Küresel ölçekte enflasyon ve resesyon endişeleri devam ederken, ABD’nin diğer ülkelerle ticaret konusundaki gelişmeler varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. ABD, İngiltere ile ticaret anlaşması yaparken bile, temel konularda belirsizliklerin devam etmesi piyasalarda belirsizliğe yol açıyor.

Bu arada, ABD’nin ticaret politikasında daha uzlaşmacı bir tavır sergilemesiyle ticaret gerilimlerinde bir azalma olabileceği beklentileri artarken, yatırımcılar bugün başlayacak ve hafta sonuna kadar devam edecek ABD-Çin görüşmelerini yakından takip ediyor.

Uzmanlar, ABD’nin diğer ülkelerle de anlaşma sağlanabileceğine yönelik umut vermesine rağmen, Trump’ın değişken politikalarının yatırımcıları tedbirli olmaya teşvik ettiğini belirtti.

Tarifelerden kaynaklı gelişmelerin ülkelerin ve şirketlerin ticaret stratejilerini doğrudan etkilediğini vurgulayan uzmanlar, küresel dolar talebinin de bu gelişmelerden etkilendiğini sözlerine ekledi.

Uzmanlar, bugün yurt içinde açıklanacak sanayi üretimi verisi ile yurt dışında İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey’in yapacağı konuşmanın takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Bütçe açığı büyüyor: İktidar 2025’te 3 trilyon TL vergi gelirinden vazgeçti!

Dolaylı vergilerle geniş kesimlere yük bindiren iktidar, vergi istisna ve muafiyetleriyle yalnızca 2025 bütçesinde 3 trilyon TL’lik vergi alacağından feragat etti.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Japon elektronik üreticisi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Osaka merkezli elektronik üreticisi Panasonic, dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir