Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

Nedim Şener İmamoğlu’nun oluşturduğu ‘rüşvet havuzu’nu anlattı: Yüzde 12’lik komisyonla belediyeyi hortumlamış

Gazeteci Nedim Şener, İBB’nin ve eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karıştığı yolsuzluk ve rüşvet skandalına ilişkin canlı yayında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Şener, yolsuzluk çarkının dönmesini sağlayan ‘rüşvet havuzunu’ anlattı.

Hatay’da yüzde yüz elektrikli otobüsler test etti

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde kent estetiğine uygun, modern, çevre dostu, engelli erişimine uygun araçlar ile filosunu güçlendirmeye devam ediyor. HBB, vatandaşların şehir içi ulaşımını daha rahat, daha konforlu, daha emniyetli ve …

Araç refüje çarptı, 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Kars’ın Selim ilçesinde, refüje çarparak devrilen otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 4 kişi yaralandı.

Bursa’nın tarihi Arap Şükrü Sokağı’ndaki işletmeler mühürlendi

Bursa’nın tarihi Arap Şükrü Sokağı’ndaki 11 işletme mühürlendi.

MHP’li Yönter’den “süreç” açıklaması: Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak

MHP’li Yönter’den “süreç” açıklaması: Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak

Ömer Çelik: Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyona açık hale gelir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NTV yayınında Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyonlara açık hale gelir” dedi.