Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Akıllı Gözlükler Teknoloji Dünyasında Yükselişte

Sanal gerçeklik gözlükleri dışında akıllı gözlükler de artık teknoloji dünyasının vazgeçilmez ürünleri arasına girdi. İlk etapta kulaklık gibi kullanılan akıllı gözlüklerin ardından artık Ray-Ban Meta gibi video kaydı yapabilen, yapay zeka uygulamaları ile eşleşik çalışabilen birçok gözlük modeli bulunuyor. Geçtiğimiz dönemde ise sanal gerçeklik gözlüğünü piyasaya çıkaran Apple, hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha hedef odaklı modeller için harekete geçti.

Bloomberg’in raporuna göre Apple’ın ilk etaptaki hedefi Meta akıllı gözlüklerine rakip olacak, potansiyel akıllı gözlükler üretmek. Firmanın bu hedefine yaklaşmak ve her zaman olduğu gibi kendine has çizgisini devam ettirmek için yeni bir çip üzerinde hatırı sayılır bir ilerleme kaydettiği belirtiliyor.

Gelen bilgilere göre firmanın üzerinde çalıştığı bu çip, temelde Apple Watch için kullanılan çiplere dayanıyor. Ancak şirketin bu çip üzerinde bazı özelleştirmeler yaptığı, yeni eklemeler ile birlikte akıllı gözlüğün sahip olabileceği “birden fazla kamerayı” idare edebilecek şekilde yeniden tasarladığı da belirtilmiş. Apple, söz konusu çipin seri üretimine 2026’nın sonunda ya da 2027’de başlanmasını istiyor, dolayısıyla gözlükler de bu zaman dilimi sonrasında duyurulacaktır. En iyi ihtimalle 2027 yaz döneminde bir duyuru ile karşılaşma ihtimalimiz var.

Diğer taraftan Apple’ın ayrıca artırılmış gerçeklik kullanan gözlükler üzerinde de çalıştığı bildiriliyor ki bu da Meta’nın peşinde olduğu şeye benziyor. Meta geçtiğimiz yıl Orion gözlüklerini tanıtmıştı. Bu gözlükler halka satılmayacak olsa da şirket bu gözlüklerin ikinci neslinin tüketicilere satılmasını bekliyor ve gözlüklerin 2027’de piyasaya sürülebileceği ön görülüyor. Yani 2027 yılı için akıllı gözlük pazarında şimdiden sıkı bir rekabet olacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca Apple’ın kamera donanımlı Apple Watch ve Airpods için de çipler geliştirdiği ve bu çiplerin “2027 civarında” hazır olması planlanmış. Rapora göre şirket ayrıca yeni M serisi çipler ve özel yapay zeka sunucu çipleri de geliştiriyor.

Related Posts

X, topluluk notlarını artık yapay zekâya yazdıracak

Yapay zekâ destekli topluluk notları yazımı test sürecine girdi. Fakat test sürecinde bile işler pek yolunda gidecekmiş gibi durmuyor. Kullanıcılar şimdiden sistemle ilgili tartışmalara başladı.

Tesla’dan bir ilk: Sürücüsüz araç sahibine teslim edildi

Otoban ve ara sokaklardan geçen sürücüsüz araç, yolu başarıyla kat etti

TRT 1 canlı izle 24 Haziran: Benfica Bayern Münih maçı TRT 1 canlı yayın izle

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası C Grubu’nda bu akşam Benfica ile Bayern Münih karşı karşıya gelecek. Saat 22.00’da başlayacak mücadele TRT 1 ekranlarından ve Tabii platformu üzerinden canlı olarak yayınlanacak. TRT 1 canlı yayınını izlemek isteyen ve Benfica Bayern Münih mücadelesindeki önemli dakikaları ve golleri takip etmek isteyenler sayfamızdaki linki kullanmaları yeterli. İşte Benfica Bayern Münih maçı TRT 1 canlı izleme sayfası ve maçtan notlar.

Beyninizin gizli ritmi zekanızı ele veriyor

Zeka, beyninizin içsel uyumu ve görevler arasında ne kadar hızlı senkronize olabildiğiyle de ilişkili olabilir. Almanya’daki Johannes Gutenberg Üniversitesi’nden psikolog Anna-Lena Schubert ve ekibinin yürüttüğü yeni bir araştırma, beynin theta bağlantısı adı verilen gizli ritminin, bilişsel yeteneklerle güçlü şekilde bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

Nazife Tuncel Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti

Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Zirvens Spor Kulübü sporcusu Nazife Tuncel, 22 Haziran Pazar günü Sakarya’da düzenlenen Eliminatör Dünya Şampiyonası’nda milli takım formasıyla Türkiye’yi temsil etti.

Çin, Ay mekiği Mıngcou’nun “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptı

Çin’in, 2030 yılında başlamayı planladığı insanlı Ay görevlerinde kullanacağı personel taşıyıcı mekiğinin “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptığı bildirildi.