Balcıoğlu’ndan Merkez Bankası’na Destek

TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu: Faiz İndirimi ve İthalat Vergisi Sektör İçin Olumlu Adımlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Palet Sektörü Temsilcisi ve Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını ve bazı sektörlerde ithalata ek gümrük vergisi uygulanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Balcıoğlu, bu kararların sektör için olumlu bir adım olduğunu belirtti ve finansmana erişimin kolaylaştırılması ile yerli üretimin korunmasının sektörün sürdürülebilir büyümesi için kritik olduğunu vurguladı.

Faiz İndirimi Reel Sektör İçin Motivasyon Kaynağı

Akın Balcıoğlu, Merkez Bankası’nın politika faizini 250 baz puan indirerek yüzde 45’e çekmesini reel sektör için önemli bir adım olarak değerlendirirken, ayrıca ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmasına ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan karara da değindi. Faiz indiriminin finansmana erişimi kolaylaştıracağını ve işletmelerin yeni yatırım kararları almasını teşvik edeceğini belirten Balcıoğlu, ahşap sandık, palet, makara ve palet kaldırıcılara yüzde 25 ilave gümrük vergisi getirilmesinin olumlu bir adım olduğunu ifade etti.

Balcıoğlu, faiz indiriminin ticari kredilere hızlı bir şekilde yansıtılması gerektiğini vurgulayarak, “Reel sektörün büyümesine odaklanabilmesi için uygun maliyetli finansman sağlanmalıdır. Girdi maliyetlerinin azaltılması ve kur-enflasyon dengesinin sağlanması rekabet gücümüzü artıracaktır. Faiz indirimlerinin işletmeler üzerindeki etkisinin tam olarak hissedilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

İthalata Ek Vergi Destekleyici Nitelikte

Öte yandan, Başkan Balcıoğlu, ahşap palet, sandık ve makaralara getirilen yüzde 25 ilave gümrük vergisinin yerli üreticiyi destekleyeceğini kaydederek, bu kararın sektör açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Döviz kurlarındaki sabitlik nedeniyle rekabet edilebilirliğin zorlaştığını belirten Balcıoğlu, ithalata ek vergi uygulanmasının sektörü destekleyici bir adım olduğunu ifade etti.

2025 Yılından Umudumuzu Koruyoruz

2024 yılında finansmana erişim ve talep daralması gibi zorluklarla karşılaşmalarına rağmen, Akın Balcıoğlu 2025 yılından umutlu olduklarını belirtti. “Sıkı para politikasının enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynadığının farkındayız. Ancak yapısal reformların hayata geçirilmesi de gerekmektedir. Üretimi, yatırımı ve istihdamı destekleyecek çözümler bekliyoruz” diyen Balcıoğlu, sektörün geleceği açısından umutlu olduklarını dile getirdi. – BURSA

Related Posts

Rubio, Suriye hükümetini “tam ölçekli bir iç savaş yaşanmaması için” desteklediklerini söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Suriye’deki mevcut hükümetin başarılı olmasını istediklerini, bunun alternatifinin “tam ölçekli bir iç savaş ve kaos” olacağını belirti. Dışişleri Bakanı Rubio, “Bu hükümetin başarılı olmasına yardımcı olmak istiyoruz çünkü alternatif tam ölçekli bir iç savaş ve kaos ve bu da elbette tüm bölgeyi istikrarsızlaştıracaktır.” dedi.

‘Süreç’ turları sürüyor… PKK’nin ‘fesih’ kararı sonrası DEM Parti’den CHP’ye ilk ziyaret

DEM Parti heyeti, siyasi parti ziyaretlerine bugün CHP ile devam ediyor. DEM Parti heyeti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmek üzere saat 14.30 sularında CHP Genel Merkezi’ne gitti.

Husiler, İsrail’in Hayfa Limanı’na abluka uygulayacaklarını duyurdu

Yemen’deki Husiler, İsrail’in Hayfa Limanı’na yönelik abluka uygulama kararı aldığını bildirdi. Husi yetkilileri, bu kararın İsrail’in Gazze’deki saldırılarının şiddetlenmesine tepki olarak alındığını kaydetti.

Trump, internette yapay zekayla oluşturulan cinsel içerikleri engelleyecek yasa tasarısını imzaladı

Trump, internette yapay zekayla oluşturulan cinsel içerikleri engelleyecek yasa tasarısını imzaladı

Adidas’tan açıklama geldi: Müşterilerin verileri çalındı

Dümyaca ünlü spor giyim markası Adidas müşterilerine kritik bir açıklama yaptı. Adidas, müşterilerinin kişisel verilerinin çalındığını açıkladı.

Özgür Özel’den ’19 Mayıs’ paylaşımı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj paylaştı. Özel, “Bugün 19 Mayıs! Boyun eğmeyenlerin, teslim olmayanların, gençliğe güvenenlerin büyük yürüyüşünün başlangıcıdır bugün” dedi.