Bloomberg: Ukrayna, Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybedebilir

ABD’li Yetkililer: Ukrayna, Kursk’ta Toprak Kaybedebilir

Rusya-Ukrayna savaşı 3 yıldan fazla bir süredir devam ederken, ABD basınına bilgi veren ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesinde ilerlemeye başladığını ve bu bölgedeki toprakların tamamını kaybedebileceğini belirtiyor.

Bloomberg’e konuşan ismi açıklanmayan ABD’li yetkililere göre, Ukrayna’nın Kursk’ta ele geçirdiği toprakları birkaç ay içinde kaybetme ihtimali var. Rusya’nın karşı saldırısı sonucunda Ukrayna’nın Kursk’ta ilerlediği toprakların yaklaşık yarısını kaybettiği belirtilen haberde, ABD’li yetkililerin öngörülerine yer veriliyor. Beklenti, Ukrayna’nın ilkbahara kadar geri kalan toprakları da kaybedebileceği yönünde ve bu durumun Ukrayna’nın Rusya ile olası ateşkes müzakerelerinde önemli bir kozunu kaybetmesine neden olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesinde Rusya tarafında savaştığı iddialarına da haberde yer veriliyor.

ABD’Lİ YETKİLİLERİN UMUDU ‘GERİ ÇEKİLME’

ABD’li yetkililere göre, eğer Moskova Ukrayna’yı Kursk’tan çıkarmak için ocak ayında bir saldırı başlatırsa, Ukrayna Kursk’ta elinde bulundurduğu toprakları sadece ilkbahara kadar tutabilir ve sonrasında ya kuşatılabilir ya da geri çekilmeye zorlanabilir. Kimliklerini gizli tutarak konuşan ABD’li yetkililer, Ukrayna’nın Kursk’taki topraklarda beklenenden daha uzun süre direndiğini ve bunun kısmen ABD’nin Kiev’e uzun menzilli füze kullanma izni vermesiyle sağlandığını belirtiyor.

Bir başka ABD’li yetkili ise Ukrayna’nın Kursk’taki amaçlarının toprakları elinde tutmaktan ziyade Rusya’yı zayıflatmak olduğunu iddia ediyor. Bu doğrultuda, olası bir geri çekilmenin ‘taktik bir başarı’ olarak değerlendirilebileceği öne sürülüyor. Bloomberg’e konuşan yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in çok fazla kayıp vermemek adına erken bir geri çekilme emri vereceğini umduklarını ifade ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

İtalya’da sürücülere ‘alkol kilidi’ uygulaması

İtalya basınında yer alan haberlere göre alkollü sürücüler araçlarını çalıştırmadan önce nefes kontrolü yapacak. Yapılan alkol testinden geçemeyen sürücülerin ise araç motoru çalışmayacak.

CHP’li Öztunç’tan ‘Gazze’de soykırım yok’ diyen Alman vekile sert tepki: ‘Bu çağın Hitler’i Netanyahu’dur’

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Genel Kurulu’nda Alman bir üyenin “Gazze’de soykırım yoktur” sözleri üzerine, “Bu çağın Hitler’i Netanyahu’dur. Cesur olun vicdanlı olun ve bunu kabul edin” dedi.

İki ülke nükleer santralini acil olarak kapattı!

Fransa ve İsviçre ülkedeki aşırı sıcaklıklar nedeniyle bazı nükleer santrallerinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Nissan, 443 bin aracını apar topar geri çağırdı! Araç sahipleri tek tek aranacak

Nissan ABD’de motor arızası sebebiyle 443 binden fazla aracını geri çağırdı. Otomotiv devi arıza nedeniyle araç sahiplerini arayıp bilgilendirecek

Erdoğan’dan Özgür Özel’e Almanya eleştirisi: ‘AK Parti’yi şikâyet etmeye gitti’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’in Almanya ziyaretini eleştirdi ve “AK Parti’yi şikâyet etmeye gitti” ifadelerini kullandı.

Tiyatronun günü 5 Temmuz

Terör örgütü PKK’nın şova dönüşecek silah bırakma töreni için Süleymaniye Ranya’daki kırsal bölge ile Kandil’deki Binar bölgesinde hazırlıklar sürüyor.