Bursa’da Toplu Taşıma Ücretlerine Yüzde 30 Zam Yapıldı

Bursa’da Burulaş tarafından şehir içi toplu taşıma ücretlerine yüzde 30 zam yapıldı. 1 Şubat 2025 tarihinden itibaren geçerli olan zam ile tam bilet fiyatı 26 TL, öğrenci bilet fiyatı ise 6,5 TL olarak belirlendi. Burulaş 1 Ağustos 2024 tarihinde de zam yapmıştı.

Burulaş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Son altı ay içerisinde, ulaşım maliyetlerini doğrudan etkileyen birçok temel giderde ciddi oranda maliyet artışları yaşanmıştır. Ülkemizde yaşanan maliyet artışları göz ardı edilerek yapılan kasıtlı ve yanıltıcı söylemlerin aksine, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşam standartlarını ve bütçesini düşünmeye devam ediyor, bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2024 yılı enflasyon verileri; TÜİK’e göre yüzde 44,38, ENAG’a göre ise yüzde 83,40 olarak açıklanmıştır. Bu artışların tamamını siz değerli hemşehrilerimize yansıtmadan azami seviyede fiyat düzenlemesi yapılması zaruri hale gelmiştir. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen, özellikle öğrencilerimizin ve sosyal destek kapsamındaki hemşehrilerimizin ekonomik şartlardan etkilenmemesi adına, ülke geneline nazaran Bursa’daki toplu taşıma ücretlerini en uygun seviyelerde tutmaya özen gösteriyoruz”

1 Şubat 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni bilet fiyatları şu şekilde açıklandı: Tam Bilet: 26 TL, öğrencilere ve eğitime katkı sağlamak amacıyla tam bilet fiyatından yüzde 75 indirimli olarak öğrenci bilet bedeli 6,5 TL olarak belirlendi. Öğrencilerin bilet fiyatlarında Bursa en ucuz ikinci şehir olarak ön plana çıkıyor.

Gittiğin kadar öde uygulamasında da 1-5 istasyon arası 5 TL olan iade ücreti, 6,50 TL’ye yükseltildi. Tam kart aktarma indirimi ücreti ise 8,60 TL’den, 11,20 TL’ye yükseltildi. 65 yaş üstü vatandaşlar ise ücretsiz olarak toplu ulaşımı kullanmaya devam edecek – BURSA

Related Posts

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir