Ekran bağımlılığı gözlerinizi tehdit ediyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın: Dijital Ekranların Göz Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın, günümüzde bilgisayarlar, telefonlar ve tabletlerin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirterek ekran bağımlılığının arttığını ifade etti. Uzmanlar, cep telefonu, bilgisayar gibi dijital ekranların uzun süreli kullanımının göz sağlığını olumsuz etkilediğini ve göz kuruluğu ile dijital göz yorgunluğu sendromuna sebep olduğunu vurguluyor.

Dr. Yalçın, dijital ekranların yaydığı mavi ışığın gözlerde buharlaşmaya bağlı göz kuruluğunu arttırdığını belirterek, yoğun bilgisayar ve dijital ekran kullanımının göz kırpma refleksini azalttığını ve gözlerde kuruluk, kızarıklık, yanma, batma ve kaşınma gibi şikâyetlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, dijital cihazların yoğun kullanımının göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için farkındalık yaratmanın ve düzenli göz kontrolünün önemine vurgu yapıyor. Aynı zamanda bilinçsiz göz damlaları kullanımının da görme kusurlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Dr. Yalçın, basit ancak etkili önlemlerle göz kuruluğu ve dijital göz yorgunluğu gibi sorunların önlenebileceğini belirterek, göz sağlığının hayati önem taşıdığını ifade ediyor.

Related Posts

Yaz aylarındaki riskleri göz ardı etmeyin! Kalıcı görme kaybına neden olabilir

Yaz ayları havanın sıcak olması ve günlerin uzaması nedeniyle çoğumuzu mutlu ederken, bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Tanyıldız, yaz aylarında en yaygın görülen 6 göz hastalığını anlattı.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Dikkat Dağınıklığı Testi

Dikkat dağınıklığı testi, DEHB hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken önemli bilgiler sunuyor ve yeni bir dönemi başlatıyor.

İğneyle zayıflamak yetmedi Üstüne hücresel gençlik aşısı

Obezite iğneleriyle kilo verenler şimdi yeni bir enjeksiyonun peşinde: NAD+ iğnesinin vaadi büyük: Kilo koruma, yaşlanma yavaşlatma, hücresel enerji artışı. Hollywood yıldızları, CEO’lar ve biyohacker’lar şimdiden kullanıyor. Peki NAD gerçekten işe yarıyor mu, yoksa yeni bir pazarlama mı?

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor ve 20-40 yaş arasın teşhis ediliyor!

Multipl Skleroz (MS) hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor ve genellikle 20-40 yaş arasında teşhis ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Can İke, MS hastalarının fizyoterapi, egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak ortamdan kaçınma gibi tedbirlerle yaşam kalitelerini artırabileceğini vurguladı.