İspanya BM Genel Kuruluna Gazze’de yaşananlara ilişkin karar tasarısı sunacak

İspanya Başbakanı Sanchez: “Gazze Saldırılarına Karşı Uluslararası Sorumluluk Almalıyız”

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Meclis Genel Kurulunda gerçekleştirilen bir oturumda, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sanchez, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Sumar ittifakından gelen soruya cevap verirken, son zamanlarda Gazze’de artan insanlık felaketine dikkat çekti.

Sanchez, uluslararası toplumun Filistin’deki duruma duyarsız kalamayacağını vurgulayarak, en azından İspanya’nın duyarsız kalmayacağını belirtti. BM Genel Kurulu’na Gazze ile ilgili bir karar tasarısı sunacaklarını söyleyen Sanchez, tasarının sivillerin ölümlerinin durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması için acil önlemler içereceğini ifade etti.

Ayrıca, İspanya’nın İsrail’le silah alımını ve satışını dondurduğunu belirten Sanchez, bu kararın uluslararası insancıl hukuka uyum ve demokratik değerleri savunma amacı taşıdığını dile getirdi. Sanchez, “İspanya, Orta Doğu’da barışa ve Filistin’in geleceğine en bağlı ülkelerden biridir.” şeklinde konuştu.

Sanchez, İsrail’in Gazze’yi işgalinin başladığı tarihten bu yana İspanya’nın İsrail’le silah alışverişini durdurduğunu ve basında çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Sanchez, İspanyol Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan malzemelerin İsrail’de üretilmediğini ve barışı koruma misyonlarında kullanıldığını belirtti.

Sanchez, “İki devleti tanıyan, Filistin davasına bağlı bir hükümet olarak bu konuda net olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu durumun uluslararası toplum tarafından kabul gördüğüne inanıyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Related Posts

Ayrılığı hazmedemeyen cani, eski eşini pusu kurup öldürmüş

Adana’da 6 ay önce boşandığı 54 yaşındaki Neriman Onur’u tabancayla başından vurarak öldüren cani Mehmet Ali Nayki’nin (58) ayrılığı hazmedemediği, işten dönen eski eşinin servisten indiği noktada pusu kurduğu ortaya çıktı. 20 yaşındaki oğlu Oğlu Caner Nayki tarafından darbedilen cinayet şüphelisi Mehmet Ali Nayki’nin hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Yarış hazırlığındaki motosikletlilere jandarma baskını

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, motosiklet yarışı yapmak için toplanan gruba jandarma trafik ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda motosiklet trafikten menedilirken, sürücülere yaklaşık 400 bin lira ceza kesildi. İl Jandarma Komutanı Albay Necdet Karaca operasyonu sosyal medya hesabından ‘’Plaka yok, ehliyet yok, kask yok! Bir yarışı daha biz kazandık’ ifadeleriyle paylaştı

Nihat Kahveci’nin çocuklarına yaklaşması yasaklandı

Bakırköy 2. Aile Mahkemesi, eski milli futbolcu Nihat Kahveci’nin çocuklarına yaklaşmasını yasakladı. Kahveci’nin eski eşi Pınar Kaşgören’in başvurusu üzerine verilen kararda, Kahveci’nin çocuklara 500 metreden fazla yaklaşmamasına hükmedildi.

Büyükçekmece’de helikopter kazasında 7 kişi ölmüştü: Karar verildi

Büyükçekmece’de 7 kişinin öldüğü helikopter kazasına ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, helikopterin çarptığı kulenin inşaat firmasının yetkili ortaklarından sanıklar Osman Naci Endem ve Tamer Tunca’yı “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 7 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırdı.

7 öğrenci 1 kıza saldırdı: Boğazını sıktılar, yerde sürükleyip dövdüler

Akran zorbalığında son noktaya gelindi. Sivas’ta yaşanan olay bu kadarına ‘pes’ dedirtti. 15 yaşındaki lise öğrencisi Elif T.Ç. aynı lisede eğitim gören akranı 7 kız çocuğu tarafından acımasızca dövüldü.

Hindistan ve Pakistan gece çatıştı: 45 ölü

Hindistan ve Pakistan ordusu mensubu askerler bu gece Keşmir bölgesinde çatıştı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif önceki gece Hindistan’ın Pakistan topraklarına yaptığı füze saldırısına karşılık vereceklerini “Şehitlerimizin kanının her damlasının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir