İstanbullunun inadına İnşaatlar yükseliyor

İstanbul’da Kanal İstanbul İnadı Devam Ediyor: İşte Son Durum!

Ali MACİT / Ali Can POLAT

İstanbul’da milyonlarca vatandaşın itirazlarına rağmen iktidarın Kanal İstanbul projesine olan kararlılığı devam ediyor. Konut inşaatları hızla ilerlerken, yapılan otoyol çalışmaları için de göz alıcı haberler servis ediliyor. Rönesans Holding’in yürüttüğü otoyol inşaatında bulunan köprünün ayakları 110 metreye kadar yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mücadelesini Sürdürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘ihanet’ olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesindeki inşaatlar hız kesmeden devam ediyor. İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan inşaatlarda bazı binaların altıncı kata ulaştığı görüldü. Kanal İstanbul projesine ilişkin alınan bazı kararlar mahkeme tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edildi. Bu durum, projenin hukuksuzluğunu bir kez daha ortaya koydu. Ayrıca, Sazlıdere Barajı havzasındaki TOKİ inşaatına, Su Havzalarını Koruma Yönetmeliği’ne uymadığı gerekçesiyle İSKİ tarafından yıkım tebligatı gönderildi.

‘Suç İşleniyor’ Uyarısı

Tüm itirazlara rağmen iktidar, Kanal İstanbul projesinden vazgeçmiyor. Deprem riski taşıyan bölgede faaliyet gösteren 11 şirket, inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İmamoğlu da yapılan inşaatların hukuksuzluğuna ve plansızlığına dikkat çekerek iktidara sert eleştiriler yöneltiyor. İmamoğlu, “İSKİ ve İBB’nin uyarılarına rağmen kaçak yapılar inşa ediliyor. Bu projelerle birlikte şehirde toplam konut sayısı 38 bine ulaşacak ve nüfus 100 binden 2 milyona çıkacak” ifadelerini kullandı.

Gerilimli Haberler Devam Ediyor

İmamoğlu’nun uyarılarından kısa bir süre sonra Kanal İstanbul projesiyle ilgili haberler servis edilmeye devam ediyor. Rönesans Holding’e ait otoyolun inşaatına dair yayınlanan yeni görüntüler, İstanbullular arasındaki gerilimi arttırdı. Yapım aşamasındaki köprü yolunun fotoğraflarının paylaşıldığı haberde, “Başakşehir-Nakkaştepe Otoyolu güzergahında yer alan köprünün ayakları 110 metre yüksekliğe ulaşırken yol platformları yerleştirilmeye başlandı” ifadelerine yer verildi.

Doğa ve Tarım Alanları Tehlikede

İnşaat çalışmaları hızla devam ederken, doğa ve tarım alanları da ciddi tehdit altında. İçme suyu havzası, tarım arazileri ve hayvancılık alanları yapılaşmaya kurban ediliyor. Geçtiğimiz günlerde köylülerin ekili arazileri tahrip edilmişti. Şimdi ise, arı kovanlarının zarar gördüğü ve arıcılığın tehlike altında olduğu belirtiliyor.

Related Posts

Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırıları: 2 Ölü, 15 Yaralı

Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Ivano-Frankivsk’te füzeli saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Yüksekova’da Sıcak Hava Kaçışı: Orşe Deresi

Yüksekova’da 35 dereceyi bulan sıcaklarda, gençler Orşe Deresi’nde yüzerek serinliyor.

Sarıoğlan’da ‘Sandıkta Unutulanlar’ Sergisi Açıldı

Unutulmuş el işleri yeniden hayat buldu; sergi, kültürel mirası koruyor ve ekonomik destek sağlıyor.

İstanbullular dikkat! İki metro durağı saat 10.00’da kapanacak

İstanbul’da Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’nın iki durağı saat 10.00 itibarıyla yolcu erişimine kapanacak.

Kastamonu’da Uyuşturucu Operasyonu

Polis, uyuşturucu etkisiyle araç kullanan bir kişiyi gözaltına aldı, çeşitli maddeler ele geçirildi.

Bahçeli: Alevi ve Kürt Cumhurbaşkanı Yardımcısı Olabilir

MHP Lideri Bahçeli, Türkiye’de Alevi ve Kürt kökenli cumhurbaşkanı yardımcıları olabileceğini söyledi.