Marmara’da müsilaj alarmı



Marmara Denizi’nde Müsilaj Temizliği Tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj sorununa çözüm bulmak amacıyla 8 Haziran 2021 tarihinde başlatılan çalışma sonucunda 7 Temmuz 2021’de deniz temizliği tamamlandı.

Müsilajın tekrar oluşumunu engellemek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kurumlar, kuruluşlar ve üniversitelerin katılımıyla “Marmara Denizi Eylem Planı” hazırlandı. Bu süreci izlemek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu da oluşturuldu. Hazırlanan eylem planı, Marmara’ya kıyısı olan 7 ilin üst düzey yöneticileri tarafından imzalandı.

Eylem planında müsilaj oluşumunun en önemli sebeplerinden biri olarak noktasal kaynaklı azot ve fosfor kirliliği gösterildi. Plan kapsamında, Marmara Denizi Hidrolojik Havzası’nda bulunan atık su arıtma tesislerinin tamamının ileri arıtma sistemine dönüştürülmesi için talimat verildi. Ayrıca, havzadaki deşarj standartlarına yönelik kısıtlamalar getirildi.

Plan kapsamında, 3 yıl içinde ileri atık su arıtma tesislerinin kurularak faaliyete geçirilmesi zorunlu hale getirildi ve belediyelerin atık su gelirinin yarısının bu tesislerin kurulması için kullanılması gerekti. Ayrılan gelirlerin belirlenen amaç dışında kullanılmasına izin verilmeyecek.


Related Posts

İtalya’da sürücülere ‘alkol kilidi’ uygulaması

İtalya basınında yer alan haberlere göre alkollü sürücüler araçlarını çalıştırmadan önce nefes kontrolü yapacak. Yapılan alkol testinden geçemeyen sürücülerin ise araç motoru çalışmayacak.

CHP’li Öztunç’tan ‘Gazze’de soykırım yok’ diyen Alman vekile sert tepki: ‘Bu çağın Hitler’i Netanyahu’dur’

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Genel Kurulu’nda Alman bir üyenin “Gazze’de soykırım yoktur” sözleri üzerine, “Bu çağın Hitler’i Netanyahu’dur. Cesur olun vicdanlı olun ve bunu kabul edin” dedi.

İki ülke nükleer santralini acil olarak kapattı!

Fransa ve İsviçre ülkedeki aşırı sıcaklıklar nedeniyle bazı nükleer santrallerinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Nissan, 443 bin aracını apar topar geri çağırdı! Araç sahipleri tek tek aranacak

Nissan ABD’de motor arızası sebebiyle 443 binden fazla aracını geri çağırdı. Otomotiv devi arıza nedeniyle araç sahiplerini arayıp bilgilendirecek

Erdoğan’dan Özgür Özel’e Almanya eleştirisi: ‘AK Parti’yi şikâyet etmeye gitti’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’in Almanya ziyaretini eleştirdi ve “AK Parti’yi şikâyet etmeye gitti” ifadelerini kullandı.

Tiyatronun günü 5 Temmuz

Terör örgütü PKK’nın şova dönüşecek silah bırakma töreni için Süleymaniye Ranya’daki kırsal bölge ile Kandil’deki Binar bölgesinde hazırlıklar sürüyor.