MEB’den mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için yeni önlem

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mevsimlik tarım işçileri ve yarı göçebe ailelerin çocuklarının eğitim olanaklarına erişimini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen yıl yayımlanan “Mevsimlik Tarım İşçileri” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek ve kamu hizmetlerine erişimlerini artırmak için önemli adımlar atıldı.

Genelge kapsamında, il ve ilçe düzeyinde alınacak tedbirler “önleme”, “tespit”, “takip”, “telafi”, “kurullar ve görevleri”, “valiliklerin sorumlulukları”, “sorumluluk” ve “denetim” konularını içeriyor.

Bu doğrultuda, mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olduğu illerde milli eğitim müdürlükleri ile “Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı” düzenlendi.

Bakanlık, il ve ilçe müdürlüklerine genelgenin uygulanması konusunda rehberlik etmek amacıyla örnek eylem planlarını içeren bir kılavuz hazırladı.

Bu planlar, mevsimlik tarım işçisi ve göçebe çocukların eğitimlerine erişimini sağlamak için atılacak adımların temelini oluşturuyor.

Kamu kurumları arasındaki koordinasyonu artırmak için gerekli tedbirler alındı ve göç veren illerdeki ortaokul ve lise öğrencilerine pansiyonlarda barınma hizmetleri sunuldu.

ALTERNATİF EĞİTİM MODELLERİ İLE FARK YARATILACAK

Özellikle mobil okul uygulamaları, Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında sosyal etkinlik alanlarının derslik olarak kullanılması ve öğretmen görevlendirilmesi gibi alternatif eğitim modelleri hayata geçirilecek.

Bakanlık, 2025 yılına kadar mevsimlik tarım işçisi ve göçebe ailelerin çocuklarının eğitim olanaklarından eşit şekilde yararlanabilmeleri için çeşitli adımlar atacak.

Öğretmenler, veliler ve öğrencileri bilgilendirmek amacıyla yazılı ve video içerikler hazırlanacak, ayrıca yaz okulları düzenlenecek.

Related Posts

TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ek tercih dönemi, ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında başladı. Peki, TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

ÖSYM YKS gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2025? Üniversite sınavı YKS gözetmen (görevli) ücreti ne kadar, kaç TL, yatırıldı mı? YKS görevli parası ödeme tarihi son durum!

YKS görevli ücreti 2025 ne zaman yatar sorusu, söz konusu sınavda görev alan öğretmenlerin yoğunlaştığı konulardan oldu. ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı 21 Haziran-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleşti. Toplam 592 bin 272 kişinin görev yaptığı YKS’nin TYT oturumunda 333 bin 836, AYT oturumunda 226 bin 138, YDT oturumunda ise 32 bin 298 görevli yer aldı. Sınav görevli ücretleri ödeme tarihi de, YKS’nin üzerinden bir hafta geçmesiyle gündeme geldi. ÖSYM YKS sınavlarda yer alan kişilerin hesaplarına, görevli parası belirlenen tarihlerde yatırılıyor. Peki, YKS görevli ücreti ne zaman yatacak? ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL? İşte, ÖSYM YKS sınav görevli ücreti 2025 net- brüt tutarları ve ödeme tarihi bilgisi.

2025 ve 2026 Eğitim Öğretim yılı takvimi MEB || Okullar ne zaman açılacak, ara tatil ve sömestr tatili ne zaman? 2025 tatil tarihleri

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla, okullar ne zaman açılacak sorusu araştırmalar arsında yer almaya başladı. MEB 2025 ve 2026 eğitim öğretim yılı takvimi yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan “2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi” konulu genelge tüm illere gönderildi. Haziran ayında 3 aylık yaza tatili başlayacak. Ardından eylül ayında yeni eğitim- öğretim yılı başlayacak. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9’uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilerin okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve yeni eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamaları amacıyla rehberlik çalışmaları yapılacak. Peki, okullar ne zaman açılıyor 2025 yaz tatili ne zaman bitiyor? MEB 2025 ve 2026 eğitim öğretim yılı takvimi

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA (ösym giriş ais) || Üniversite sınavı geri sayım… YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS için giriş belgeleri de yayınlandı. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümlerine girmek isteyen adayların heyecanla beklediği YKS sınavı haziran ayında 81 ilde organize edilecek. Üniversiteye giriş kapsamında uygulanacak olan söz konusu sınav öncesi üniversite sınavı yerleri ÖSYM’nin AİS ekranından erişime açıldı. YKS kapsamında, 21 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 22 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek. Peki, YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır? YKS sınav giriş belgesi alma ekranı…

Karneler basıldı mı, ne zaman basılır? Karnelerin basım tarihi 2025!

2024-2025 eğitim-öğretim yılı bu hafta sona erecek. Milyonlarca öğrenci ve veli karne heyecanı yaşıyor. “2025 karneler basıldı mı? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi takvimine göre 2025 okulların kapanış tarihleri belli oldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sabırsızlıkla beklediği karne günü için geri sayım başladı. Takvime göre okullar 20 Haziran Cuma günü kapanacak ve yaz tatili başlayacak. Peki, ne zaman basılır? Karnelerin basım tarihi 2025!

Adıyaman ve Hatay’da çocuklar ve gençler “Ortaklaşa” desteğiyle sahnede

Adıyaman ve Hatay’da çocuklar ve gençler “Ortaklaşa” desteğiyle sahnede