Serbest bırakılan Filistinlileri taşıyan Kızılhaç konvoyu Ofer Hapishanesi’nden ayrıldı

İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Takası Anlaşması İkinci Aşamasına Başladı

İsrail ve Hamas arasında sağlanan ateşkes ve rehine takası anlaşmasının 42 günlük ilk aşamasının ikinci esir takası bugün Gazze’de başladı. İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023’ten bu yana rehin tutulan dört asker kadınını serbest bıraktı. Hamas ise, bugün serbest bırakılması planlanan 200 Filistinlinin isim listesini yayınladı.

İkinci turda serbest bırakılan Filistinli esirler Kızılhaç konvoyuyla İsrail’in Ofer Hapishanesi’nden ayrıldı. Mısır devlet kanalı Qahera TV, 70 Filistinli tutuklunun Mısır’a serbest bırakıldığını bildirdi.

‘MÜEBBET MAHKUMU 70 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK’

Esirler Medya Ofisi’nden paylaşılan isim listesine göre, bugün serbest bırakılacak Filistinlilerden 121 müebbet, 79 uzun süreli hapis mahkumu. Müebbet hapis mahkumu 70 kişi Filistin’den sınır dışı edilecek. Filistinlilerin hangi ülkeye gönderileceği belirsizken, İsrail’in Haaretz gazetesi, Mısır’a sevk edileceklerini aktardı.

Serbest bırakılacak Filistinlilerden 137’si Hamas’a, 26’sı Fetih Hareketi’ne, 29’u İslami Cihad Hareketi’ne, 3’ü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne, biri Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’ne mensup, dördü ise herhangi bir gruba mensup değil.

EL CEZİRE: KIZILHAÇ EKİPLERİ, OFER HAPİSHANESİ’NE GİDİYOR

İsrailli rehinelerin Kızılhaç ekipleri tarafından teslim alınmasının ardından, ikinci aşama için Ofer Hapishanesi’ne doğru yola çıkan Kızılhaç ekipleri olduğu belirtildi. Sınır dışı edilecek 70 kişinin Batı Şeria ya da Gazze’ye dönmesine izin verilmeyecek. Serbest bırakılan Filistinlileri taşıyan Kızılhaç konvoyu, Ofer’den ayrıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Nedim Şener İmamoğlu’nun oluşturduğu ‘rüşvet havuzu’nu anlattı: Yüzde 12’lik komisyonla belediyeyi hortumlamış

Gazeteci Nedim Şener, İBB’nin ve eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karıştığı yolsuzluk ve rüşvet skandalına ilişkin canlı yayında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Şener, yolsuzluk çarkının dönmesini sağlayan ‘rüşvet havuzunu’ anlattı.

Hatay’da yüzde yüz elektrikli otobüsler test etti

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde kent estetiğine uygun, modern, çevre dostu, engelli erişimine uygun araçlar ile filosunu güçlendirmeye devam ediyor. HBB, vatandaşların şehir içi ulaşımını daha rahat, daha konforlu, daha emniyetli ve …

Araç refüje çarptı, 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı

Kars’ın Selim ilçesinde, refüje çarparak devrilen otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 4 kişi yaralandı.

Bursa’nın tarihi Arap Şükrü Sokağı’ndaki işletmeler mühürlendi

Bursa’nın tarihi Arap Şükrü Sokağı’ndaki 11 işletme mühürlendi.

MHP’li Yönter’den “süreç” açıklaması: Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak

MHP’li Yönter’den “süreç” açıklaması: Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak

Ömer Çelik: Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyona açık hale gelir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NTV yayınında Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Silah bırakma süreci 3-5 ayı aşarsa provokasyonlara açık hale gelir” dedi.