Trump, internette yapay zekayla oluşturulan cinsel içerikleri engelleyecek yasa tasarısını imzaladı

Donald Trump, İnternetten Kaldır Yasası’nı İmzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump‘ın öncülüğünde, internet üzerinde yapay zeka kullanılarak kadın ve çocuk istismarının önlenmesini amaçlayan “İnternetten Kaldır Yasası” tasarısını Kongre’den geçirerek yasalaştırdı.

Trump, Beyaz Saray’da gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, bu yasanın sektörde bir ilk olduğunu vurguladı.

Yapay zeka kullanarak kişinin haberi olmadan üretilen ve paylaşılan “iğrenç” fotoğrafların internet ortamında tacize yol açtığını belirten Trump, bu durumu yasa dışı hale getirdiklerini ifade etti.

Yasanın ihlal edenlerin ciddi cezalarla karşılaşacağını belirten Trump, aynı zamanda bu tür içerikleri paylaşan çevrim içi platformların da derhal kaldırma yükümlülüğü olduğunu belirtti.

Çevrim içi cinsel istismarın önlenmesine yönelik kararlılıklarını vurgulayan Trump, bu yasanın bu tür kötü niyetli eylemleri durduracağını umduğunu söyledi.

Trump, Senato’da 99, Temsilciler Meclisi’nde de 408 oy alarak büyük çoğunlukla kabul edilen yasanın geçişiyle ilgili olarak, “First lady, partiler üstü işbirliğinin mümkün olduğunu gösterdi. Bu inanılmaz bir başarı.” şeklinde konuştu.

İnternetten Kaldır Yasası, Melania Trump’ın çabalarıyla Texas Senatörü Ted Cruz ve Minnesota Senatörü Amy Klobuchar tarafından sunulmuş ve şubat ayında Senato’dan geçmişti. Tasarı daha sonra Temsilciler Meclisi’nde de onaylanarak yasalaşmıştı.

Related Posts

Samsun’da kaçak makaron operasyonu

Samsun’un İlkadım ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, 2 milyon 260 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi. Olayla bağlantılı 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Starbucks bu kez barista değil pilot arıyor: Vereceği maaş dudak uçuklattı

Dünyaca ünlü ABD’li dev kahve zinciri Starbucks, kurumsal jet filosu için yeni bir kaptan pilot arayışına girdi. Özel uçuşlarda görev alacak pilota yıllık 360 bin dolara (yaklaşık 14 milyon TL) kadar maaş teklif ediliyor…

Şarkıları erişime engellenen Grup Yorum’dan ilk açıklama: ‘AKP faşizmi saldırmaya devam ediyor’

Sosyal medya ve YouTube, Spotify gibi müzik platformlarında yer alan şarkıları erişime engellenen Grup Yorum, yaptığı açıklamada “AKP faşizmi emperyalizmin talimatları doğrultusunda saldırmaya devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar; bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür” ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu’ndan iktidar seçim çağrısı: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne, millet karar versin!

İmamoğlu’ndan iktidar seçim çağrısı: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne, millet karar versin!

Haftasonu planları suya düştü: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporunu açıkladı. Bugün için 14 ile sarı kodlu uyarı verildi. Öğle saatlerinde yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli yağış gelecek. İstanbul ve tüm ülke genelinde hafta sonu yağışlı geçecek.