Trump’ın Filistin çağrısına Mısır ve Ürdün’den tepki

Trump’ın Mısır ve Ürdün’e “Filistinlileri Alın” Çağrısına Tepkiler Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mısır ve Ürdün’e yaptığı çağrıya tepkiler artarak devam ediyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere destek verdiğini açıkladı. Bakanlık yetkilileri, “Filistin halkının meşru haklarına ve uluslararası insani hukuk ilkelerine bağlı kalmasına desteğimiz devam ediyor” şeklinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mısır, Filistinlilerin zorla topraklarından çıkarılmasını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve açıklamalarında iki devletli çözüm vurgusu da yaptı. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi de Filistinlilerin tehcit edilmesine karşı olduklarını belirterek, “Filistin sorununun çözümü Filistin’dedir. Ürdün Ürdünlülerin, Filistin Filistinlilerindir” dedi.

ARAP BİRLİĞİNDEN TEPKİ

Arap Birliği de Trump’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Yazılı bildiride, “İnsanların zorla yerinden edilmesi ve topraklarından sürülmesi etnik temizliktir” ifadelerine yer verildi.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını “soykırım” olarak adlandırdı. “Halkımızın topraklarından çıkarılması ya da sürülmesine yönelik her türlü planı kesinlikle reddediyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır ve Ürdün’e daha fazla Filistinliyi topraklarına kabul etmeleri gerektiğini açıklamıştı. Ürdün Kralı Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Trump, Gazze’yi “yıkım alanı” olarak nitelendirmiş ve İsrail’e bin kiloluk bombaların teslimatının askıya alınmasının ardından yeşil ışık yaktığını belirtmişti. Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Çarşamba günü İsrail’e gideceği de duyuruldu.

Related Posts

Özgür Özel hakkında soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit eden CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldığı bildirdi.

CHP’li Murat Emir kürsüden düşmüştü: Omurgasında kırıklar var

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adıyaman’daki miting sırasında kürsüden düşerek hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde Emir’in L3 ve L4 omur kemiklerinde kırıklar olduğu belirlendi.

Çin nüfus düşüşünü durduracak yeni teşvikler açıkladı

Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin, son yıllarda gözle görülür bir demografik gerileme yaşıyor. Bu düşüşü durdurmak ve doğurganlığı teşvik etmek amacıyla Pekin yönetimi, ulusal düzeyde finansal destek paketlerini devreye sokmaya hazırlanıyor …

İsrail Batı Şeria’da baskın ve gözaltı operasyonları yaptı: Yaralılar var

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde şafak vakti düzenlediği baskınlarda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli yaralandı ve gözaltına alındı.

DEM Parti heyeti İmralı’ya gitti

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ile Avukat Özgür Faik Erol’dan oluşan İmralı heyeti, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti.

İstanbul’da barajların doluluk oranı düşmeye devam ediyor!

İSKİ 6 Temmuz baraj doluluk oranlarını açıkladı. Mevsim etkisi nedeniyle barajlardaki düşüş sürüyor.